Σωστός καθαρισμός χαλιών!

Τα χαλιά είναι αυτά που όχι μόνο μας προστατεύουν από το κρύο αλλά δίνουν και στο χώρο μας μια άλλη όψη.Είτε είναι χειμερινά είτε καλοκαιρινά θέλουν προστασία για να μείνουν αναλοίωτα στο χρόνο.
Πολλές φορές,κυρίως στα χειμερινά χαλιά,βλέπουμε επάνω τους σημάδια από τα έπιπλα που ήταν επάνω τους όλους αυτούς τους μήνες.Για να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή βάζουμε επάνω στο σημείο ένα παγάκι μέχρι να λιώσει.Μετά βάζουμε την ηλεκτρική σκούπα για να απορροφήσει όλη την υγρασία και να επανέλθει το πέλος στην αρχική του μορφή.
Εάν έχουν σημάδια από λάδια βρέχουμε τοπικά την περιοχή και ρίχνουμε μαγειρική σόδα και το αφήνουμε για ένα 12ωρο. Μετά από 12 ώρες το σκουπίζουμε και είναι σαν καινούργιο.
Εάν πάλι έχετε μικρά παιδιά και ζωγραφίζουν επάνω του,σε ένα πανί βάλτε γάλα και περάστε το από επάνω χωρίς όμως να τρίψετε την περιοχή.Απλά ακουμπήστε το πανί με το γάλα επάνω ταμπονάροντας τον λεκέ.
Τέλος εάν δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω και απλά θέλει ένα φρεσκάρισμα χωρίς να πληρώνεται μια περιουσία μπορείτε να ρίξετε επάνω του μαγειρική σόδα και να την αφήσετε να δράσει για 5-6 ώρες.Μετά βάλτε ηλεκτρική σκούπα και είναι έτοιμο.