Τρόποι επιλογής ενός μπουρνουζιού

Τα μπουρνούζια είναι γνωστά πολλά χρόνια πριν και συγκεκριμένα από την αρχαιότητα.Ο λόγος που προτιμούσαν μπουρνούζι ήταν διότι διατηρούσε το σώμα ζεστό,κάτι που προτιμάμε και εμείς ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
Παρακάτω θα βρείτε κάποιους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό μπουρνούζι για εσάς.

Επιλέξτε το ύφασμα του μπουρνουζιού να είναι 100% βαμβάκι για να σας κάνει να νιώθετε άνετα και να σας αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση.Το βαμβακερό μπουρνούζι είναι πολύ απορροφητικό και φυσικά δεν χάνει την απαλότητα του.
Να λαμβάνετε υπόψη τις θερμοκρασίες του χώρου σας διότι το καλοκαίρι χρειάζεστε ένα πιο λεπτό μπουρνούζι και το χειμώνα ένα πιο χοντρό ανάλογα βέβαια τη θέρμανση έχετε.
Το μπουρνούζι που θα επιλέξετε προτιμήστε να έχει τσέπες. Αυτό θα σας φανεί πολύ χρήσιμο διότι βγαίνοντας από το μπάνιο μπορείτε να έχετε την δυνατότητα να βάλετε ίσως κάποιες κρέμες περιποίησης αλλά και κάποια αξεσουάρ που θα σας χρειαστούν μετά το μπάνιο.
Φροντίστε να επιλέξετε και το χρώμα που σας αρέσει διότι ο καθένας από εμάς έχει το χρώμα που τον ξεκουράζει και τον ηρεμεί.Αλλά φυσικά προσωπικό γούστο είναι και η επιλογή στο σχέδιο του μπουρνουζιού,με φερμουάρ η με ζώνη το σημαντικό είναι να μας αρέσει αυτό που θα έχουμε επιλέξει.
Το τελευταίο και σημαντικό τιπ είναι η επιλογή του μεγέθους. Καλό είναι να επιλέξετε το σωστό μέγεθος διότι το μπουρνούζι πρέπει να σας είναι άνετο και να νιώθουμε χαλαρότητα και όχι πίεση. Επίσης πέρα από το μέγεθος σημαντικό είναι να διαλέξετε μπουρνούζι κάτω από το γόνατο για ζεστασιά ή πάνω από το γόνατο για μεγαλύτερη άνεση στις κινήσεις.