Home Trends… και καλοκαιρινό σαλόνι

Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή του καλοκαιριού και η σκέψη μας είναι ήδη στην καρδιά του! Ένα καλοκαιρινό σαλόνι θελουμε να είναι φωτεινό, δροσερό και ευάερο. Τόσο τα χρώματα όσο και τα αντικείμενα που θα επιλέξουμε να διακοσμήσουμε το χώρο μας θα θυμίσουν την ζητούμενη αίσθηση καλοκαιριού.

Η επιλογή φωτεινών χρωμάτων στα λευκά είδη που θα τοποθετήσουμε στο καθιστικό θα αλλάξουν αμέσως τη διάθεσή μας δημιουργώντας μια αίσθηση ευφορίας και χαράς. Λευκό, παστέλ αποχρώσεις αλλά και πιο ζωηρά χρώματα όπως το φούξια ή το κοραλί κάνουν αυτομάτως την ατμόσφαιρα πιο ζωηρή.

Ένα άλλο στοιχείο που θα κάνει το χώρο μας να ανανεωθεί δίνοντας φρεσκάδα είναι τα φυτά είτε σε γλάστρες είτε σε βάζα. Τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο ή το ράταν πάντα κάνουν την ατμόσφαιρα πιο φιλική και χαλαρή.

Επιπλέον, οι υφές των υφασμάτων που επιλέγουμε το καλοκαίρι είναι πιο ανάλαφρες σε όλα τα δωμάτια. Βαμβακερά ριχτάρια, κουρτίνες από ανάλαφρη και δροσερή γάζα, μαξιλάρια από βαμβακερή loneta σε χρώματα και σχέδια που αντικατοπτρίζουν την εποχή είναι μόνο μερικές από τις μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για να ανανεωθούμε γρήγορα και οικονομικά.

*Bonus Tip: Το καλοκαίρι μας δίνει μία πληθώρα θεμάτων για διακόσμηση. Αξιοποιούμε στοιχεία που σχετίζονται με τη θάλασσα για να φέρουμε την πιο καλοκαιρινή διάθεση στο σαλόνι μας. Μπορούμε να βάλουμε σε καλάθια ή βάζα κοχυλάκια ή κοραλάκια για να «μυρίζει» θάλασσα η κάθε μας μέρα!

Αυτές είναι μερικές ιδέες για να αλλάξουμε από ένα ανοιξιάτικο σε ένα καλοκαιρινό σαλόνι. Μην ξεχνάς να πρσαρμόσεις τη διακόσμηση στα προσωπικά σου γούστα και προτιμήσεις για να δημιουργήσεις έναν χώρο που να αποπνέει την αίσθηση του καλοκαιριού και να σε χαλαρώνει.